Concert valt in de smaak

ZUNDERT – Het eerste concert ‘Liefde voor Muziek’ van zangvereniging Unanime en haar jongerenkoor Catchy (met een gastoptreden van Peter Dictus) trok veel publiek. Het optreden werd gegeven in de loods van Boomkwekerij Laurijssen aan de Oekelsebaan 10a in Zundert.

De publieke tribune zat bij de première van dit concert gelijk bomvol: er moest zelfs een aantal stoelen naast de tribune gezet worden, zodat iedereen kon zitten. Het is dan ook maar eens in de twee jaar dat de zangvereniging een dergelijk groot concert geeft naast enkele kleinere optredens elke jaar. Met ‘Liefde voor Muziek’ wisten Unanime en Catchy de juiste Nederlandstalige snaar te raken want bij elk nummer wekten zij bij het publiek de door hen gewenste emotie op. Zo werd er bijvoorbeeld heel wat gelachen bij het gedurfd grappige nummer ‘Zo zijn we niet getrouwd!’ Maar ook de wat droevige en juist vrolijke, meeklapnummers ontbraken niet tijdens het groots opgezette concert.

Bij de voorbereidingen van het concert zijn de muziek- en concertcommissie van Unanime geholpen door Twan Zopfi die zijn sporen al verdiend heeft tijdens verschillende toneelproducties en de kleinkunstenaar Peter Dictus, allebei afkomstig uit Zundert. Dictus bewerkte speciaal voor Unanime enkele nummers van zijn repertoire die ook te horen waren tijdens het concert. „Toen wij Peter vroegen was zijn reactie gelijk enthousiast: hij had altijd al met het koor eens willen zingen. Dus wij waren enorm blij met hem, maar hij gelukkig ook met ons!“, aldus een vrolijke Maud van Dijk, secretaris van Unanime, na het concert.

BN/De Stem, vrijdag 26 mei 2006