Het Zunderts Toneel presenteert: Lucia's Liefde

Het Zunderts Toneel speelt Lucia’s Liefde in een bloemencorsotent

ZUNDERT - De vierde en laatste productie van Het Zunderts Toneel in het seizoen 2008-2009 is Lucia’s Liefde, geschreven door Peter Dictus en geregisseerd door Koen Schyvens. De voorstelling speelt in de bloemencorsotent van Buurtschap Raamberg. De première is op vrijdag 12 juni, aanvang 21.00 uur. Reserveren bij CultuurCentrum Zundert, telefoon 076-5971999, of via www.cczundert.nl

In Lucia´s Liefde keert een man na 35 jaar terug naar zijn geboortedorp om de belofte aan een jeugdliefde in te lossen. Zijn onverwachte komst legt oude paden bloot. Verhalen worden opnieuw verteld, maar anders beleefd. Oud zeer leidt tot nieuw verdriet. Een geheim wordt opnieuw uitgevonden.
Lucia’s Liefde is een spannende, intieme vertelling over herinneringen en over de liefde, in alle soorten en maten.

Het is een productie ‘van de makers van Anna’, de locatievoorstelling waarmee Zundert in 2007 afscheid nam van het St. Anna klooster. Dezelfde auteur, dezelfde regisseur en deels dezelfde makers: Johan van Trijp en Liesbeth Godrie (toneelbeeld, vormgeving), Anne Geene en Tim van den Hoff (fotografie en film), Martijn Kersten (muziek) en René Zagers (beeldregie). Ook als in Anna gaat het om een ogenschijnlijk lokaal gesitueerd maar absoluut universeel verhaal en wordt het opnieuw een organische samenvoeging van spel, vormgeving, film, fotografie en muziek.
De voorstelling wordt gespeeld door onder meer Jack Span, Eva Geene, Ruud van de Wouw, Bep Verdaasdonk, Linda van den Hombergh, Rianne Verhaeren, John Jacobs, Kees van Riel, Liesbeth Geuzinge en Ad Evers.

Lucia’s Liefde speelt in de bloemencorsotent van Buurtschap Raamberg. Het publiek kijkt uit op de praalwagen in aanbouw. De keuze voor deze locatie heeft te maken met het verhaal (dat zich ook daadwerkelijk op die plek afspeelt) en met het feit dat de tent op een steenworp afstand staat van wat de geboortegrond van Zundert genoemd kan worden. Op het huidige erf van de familie Jacobs stond destijds immers de eerste kerk van het dorp. Ook andere, eeuwenoude tekenen van een eerdere bewoning stammen uit de nabije omgeving. Het Zunderts Toneel haakt op deze wijze aan bij de viering van het 850-jarig bestaan van de gemeente Zundert.

Net als De Arlésienne (2003-2004) en Anna (2007) wordt Lucia´s Liefde mede mogelijk door diverse provinciale en landelijke fondsen: Prins Bernhard Cultuurfonds, LiBra / Provincie Noord-Brabant, Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant, Fonds voor Cultuurparticipatie en Rabobank De Zuidelijke Baronie.

speeldata:12-13-14, 18-19-20 en 25-26 juni. Reserveringen: CultuurCentrum Zundert, telefoon 076-5971999
www.hetzundertstoneel.nl